Monday, March 24, 2014

PALJU ÕNNE, MATTIAS!

Tore ja lõbus oli täna selle poisi lasteaeda tulek. Ta tõi meile tordi ja limonaadi ja oma isa ka. Pakkusime isale, et kui ta juba kohale toodi, siis võiks ta ju sisse astuda ja meid lõbustada. Ei tulnud :) Ja siis teatas terve perekond Loova (ema oli kaduma läinud), et nad kohtusid Loorega hamburgeris. Küsisin Mattiase käest, et "kas te käisite Tartus?". Selle peale vastas poiss protestiva häälega, et "ei, hamburgeris käisime!" Isa parandas, et see hamburger ikka Tartus asuski. Kuid seda, kas seal ka Loore käis, me ei teagi. Tüdruk eitas kõike. Ju tal oli kindel plaan seal üksinda einestada :)
Aga Mattias säras täna kümne lapse eest ning seda, mis tal kõik kaasas on, kordas igaks juhuks mitu korda. Et ikka asi selge oleks.
Hommikuringis erilise tähelepanu all olles, jutustas poiss meile, et tema sünnipäev kodus kulges nii- kõigepealt nad ootasid külalisi ja siis tulid külalised ja siis tuli Antsla vanaema bussiga ja siis toodi kingitusi. Kingitustest nimetas Mattias mootorratta legot ja karu ning seaga patja ja traktori legot, millest saab kolm erinevat traktorit teha ja siis oli veel kaks autot, millest üks kuidagi teise alt saab sõita??? meil jäi kokkulepe, et poiss need meile arusaamatuks jäänud autod mänguasjapäeval kaasa võtab.
Ja kodus laual oli tort, millel seitse küünalt ja roosililled, kiivid, apelsinid, kivid ja täpid. Tundus väga maitsev!
Aga oma sõpradele lasteaias tõi Mattias maasikate ja kiividega tordi ning üks šokolaaditükk oli ka. Sünnipäevalapse õigusega haaras selle tüki päevakangelane endale. Teised olid sellega väga päri, kuna kõik me teame, et sünnipäevalaps valib endale koha, lõikab lahti tordi ning valib sellest endale esimesena meelepärase tüki. Vastuvaidlemisele miski sellest kunagi ei kuulu. 
Selline oli meie nüüdseks seitsme-aastase Mattiase lõbus ja tähtis päev!

                                                    ilmeksimatult õige arv näppe





Selline "kalamehejutt" oli ühel hetkel laste vahel seal tordilauas puhkenud, tegelikult tõi isa poisile vaat nii pika kommi Soomest!

No comments:

Post a Comment