Friday, February 17, 2012

MEILE MEELDIB...

Meile meeldib ujuda!
See tuleb mõnedel lastel juba üsna hästi välja. Ja mõned ujuvad veel "koos toruga". Õigemini teevad harjutusi torust kinni hoides, et saavutada vajaminev julgus ja oskus ilma kõrvalise abita selle suure ja hirmutava veega toime tulla. Igal lapsel on selleks kuluv aeg erineva pikkusega. 
Kui kuidagi saaks selgeks selle, et vees olles võiks suu kinni olla! Laste jaoks on see selle ujumise juures üks raskemaid asju, mis selgeks õppida. Tahaks ju nii väga hõigata sõpra, naerda või niisama lobiseda.... kuid välja kukub see suure läkastamisena. Vesi läheb suhu. Sellise läkastamise kohta ütles Annaliisa, et ta oleks "peaaegu" ära uppunud. Selleks, et lapsed vees julgemad oleksid ja ka pärast meie võimaldatud 10 korda ujumist ikka mäletaks, kui hea see oli, püüdke leida aega koos lapsega puhkepäevadelgi ujuma minna.
                                                       Harjutused "toruga"....
                                                            ...ja ilma "toruta"


                                      Vahepeal sikutas onu Aimar lapsi sirgemaks


Meile meeldib suusatada!
Huvitav on seejuures see, kui palju erinevaid stiile suusatamiseks (suusatamine on ka suuskadel jooksmine, selle võiks uueks spordialaks nimetada) ja erinevaid mooduseid püsti jäämiseks lapsed leiavad. No olgu, mitte igakord ei õnnestu püsti jääda. Mõni kukub vähem, mõni peamiselt enda püsti upitamisega tegelebki. Kuid selle kohta ütleme- andke aega atra seada! Küllap meist veel olümpiale minejadki saavad. Kui mitte sinna, siis Tõrukese meistrivõistlustel oleme tegijad ikka!
Vahva on see, et meie rühma noorimadki suusatamisega rinda pistavad. Ja see kõige noorem väikemees Kerdo sibas otse kõige vanemate kandadel, sai hakkama isegi mäest üles minekuga. Allaminek suuskadel võibolla ei õnnestunud nii hästi veel, kuid mäest alla ta läks nii ehk naa. Ja teine väikemees Mattias suusatas tasa ja targu, ei kukkunud ühtegi korda! No ühe korra kukkus, või õigemini kukutas end ise kõhuli, kui õpetaja arvas, et tema ja veel mõni väiksem veel seekord mäest ülesminekut ei õpi. Mattias arvas seepeale igaks juhuks end kõhuli visata, et äkki ikka saab! Järgmine kord kindlasti saabki.




                       Vahepeal läks suurest keskendumisest suusarada kaduma

                                                   Ei lastudki seekord veel mäele...
                                                Samal ajal mäest laskudes püsti...
                                                                 ...ja istuli...
                               ...ja kui need suusad ometi laskudes kõrvuti püsiks


1 comment:

  1. tulevased ujujad ja suusatajad :D eks harjutamine teeb meistriks ;)

    ReplyDelete