Friday, September 13, 2019

Juhe ununes eile koju, seetõttu kirjutan ja laen pildid meie eilsest päevas alles täna.
Eile oli meil nii tore ja tegus päev. Hommikuringis vaatasime, katsusime, veeretasime ja maitsesime õuna. Õppisime, et õun on kõva, ümmargune ja ripub puu otsas. Seega on ta puuvili. 
Siis tuli meile külla õpetaja Piret. Kaasa tõi ta ühe masina. Lapsed on loomult uudishimulikud. Kõik poisid (kuna tüdrukuid meie rühma nimekirjas sel aastal polegi) kogunesid masinast ohutusse kaugusse ja õpetaja Piret näitas, et sellesse masinasse saab õunu sisse panna ning teisest otsast maitsvat mahla voolamas näha. Lapsed said igaüks ka ise õuna sisse panna (mõni arglikum viskas õuna natuke kaugemaltki :)) Mahl oli tõesti nii hea, värske ja magushapu. Kõik lapsed jõid tassid tühjaks. Ruben maigutas suudki.




Edasi läksime õue. Meie rühma lastel oli rattapäev. Selleks oli õpetaja Maarikal õues valmis sätitud liikluslinnak. Väsitasime lapsed rõõmsalt enne jalutuskäiku ära :)






Jalutasime me aga õpetaja Anne aiamaale. Teel sinna põikasime teistegi aiamaadele. Ikka selleks, et vaadata, kuidas kasvavad kapsad ja peedid, porgandid ja kõrvitsad. Anne aiamaal uudistasime kasvuhoonesse ka. Nii maitsvad kirsstomatid kasvasid seal. Lapsed suhtusid neisse kahjuks umbusklikult. Keegi ei julgenud suhu panna. Kail võttis kätte ja püüdis siis teistele lastele suhu torgata. Ilmselt selleks, et oma suhu ei soovinud ta seda panna aga käes hoida ka ju ei viitsi :)








Lasteaeda tagasiteel ei saanud mööduda SOS majade mänguväljakust, kus meie oma lastega veel kordagi mängimas polnud käinud. Seal oli lõbus. Kiigule oli lausa järjekord. Nii mõnigi laps ütles, et seal oli "äge" ja "lahe"




Aga täna olid meil lasteaeda mängima tulnud vaid Kail ja Mairold. Tegime väikse hommikuringi ja tutvusime kurgi ja tomatiga. Mairold oli nii jutukas, kõike kordas järgi ja ütles muudkui "ossaaa!". Talle tundus kõik nii huvitav. Kailile meeldis tomatit katsuda ja laual veeretada. Ka täna ei suutnud ma lastele tomatiampsu suhu meelitada. See-eest kurk maitses Mairoldile erineval moel :)


1 comment: