Thursday, November 10, 2016

KÕIGE PAREM ISA

"Kõige parem isa ei andnud oma lastele kunagi naha peale. Isegi ei tutistanud neid ega sakutanud kõrvast. Ei pannud ta neid ka nurka seisma. Ta koguni ei kurjustanud nendega. Ei käskinud söögilauas vaikselt istuda, ei saatnud kõrvu pesema. Keelamisest polnud juttugi! Ei keelanud ta ninas urgitseda ega põrandale sülitada, ei keelanud kogu kõrist karjuda, ei aknaid lõhkuda, ei keelanud teiste lastega kakelda ega putru lakke loopida. Midagi ei keelanud. Vaat niisugune oli see kõige parem isa."
...
(V.Koržets)

Jutt loetud, saabus vaikus. Lapsed vaatasid arusaamatuses meile otsa. Küsimusele, et "kas selline isa meeldiks teile", vastasid lapsed kooris "jaaaa" :)
Arutelu käigus ja lastele silme ette maalides pilti, kuidas nad sellise käitumisega suurena hakkama saaks, muutus see jaa eiks.

Tegelikult lõppes see jutt sellise lausega... "Tõsi, sellel isal polnudki lapsi".

Meie lastel on toredad isad. Täna selgus, kuidas Andri isa mängib temaga kabet. Vahel laseb Andri oma isal ka võita. Isa pidavat nimelt veidi tähelepanematu olema, kuna piilub ühe silmaga telekat.
Kaisa isa ehitab talle õunapuu otsa onni ja võtab teda kaasa, kui on vaja venda küla peale otsima minna.
Merily isa ehitab tüdruku tuba ilusaks ja laseb ka Merilyl pahteldada. Tüdruku sõnul mahub ta ka issile sülle veel.
Gerdil tuli isa kaugelt maalt (Rootsist) koju ja on selline tubli ja nutikas, et auto, mille vahepeal kodused ära lõhkusid, sai poole päeva ära parandatud.
Laura isa oskab memoriini mängida ja Oliveri isa oskab Monopoly mängida. Vaat, mida need isad koduseinte vahel teevad.
Loorel on kodus ilmselt lust ja lillepidu, kui issi koju jõuab. Eile (vist) koristas näiteks tüdruku mänguasjad ööseks ära. Loore lausa säras, kui sellest rääkis.
Saskia issi oskavat hästi suuri pannkooke teha ja Mathiasel on lihtsalt "issi tore".

No comments:

Post a Comment