Thursday, December 11, 2014

PIPARKOOGIMAITSELINE

Selle eilse tainateo lõhnade nuusutamise jätkuks toimus meil täna suur küpsetamiseralli. Retsepti järgi, mis meil tagataskus leidub, tuleb väidetavalt umbes 2,5 kg tainast. Seda on täitsa palju. Aga koos lastega on meil piparkoogivoolijaid ja -küpsetajaid ka palju. Kõike on parasjagu.
Laste huvi selle töö juures oli kohati nõnda suur, et väiksed käed taina kohal lausa risti-rästi kippusid minema. Natuke õpetasime vaid seda, kuidas piparkoogivorme ikka sättida nii, et teisest kujust tükikest ära ei naksaks või tühjust liiga palju vahele ei jääks. Töö sujus nagu oleks seda ennegi teinud :)
Vahepeal eksis meie rühma üks suur onu, kes osutus tuletõrjesignalisatsioonikontrollionuks. Tegime tema suugi magusaks. Ja need värskelt ahjust tulnud soojad piparkoogid... mmmmmmm


Oli päris raske seda tainast rullida, kui keegi polnud taibanud seda pruuni pätsi külmikust soojenema võtta. Kaalusime selle soojendamiseks isegi mõni laps tainale istuma panna:)
      Henry sättis vorme ülipüüdlikult üksteise kõrvale, see tuli tal hästi välja.





              Taina kogus oli ilmselt siiski nii suur, et väiksed käed lõpuks tüdisid
                                                                  ahjukontroll
 
Vahepeal tekitas väikse elevuse Mareki poolt avastatud tundmatu punane pakk meie kuuse all. Kuna keegi ei näinud kedagi, kes oleks selle sinna pannud ja nime, kellele me selle paki anda võiks ka polnud, siis me võtsime selles pakis leiduvad legod endale!
 



 

No comments:

Post a Comment