Thursday, October 16, 2014

PIIMAPÄEV

Päev algas meil täna toredasti. Ilmselt selleks, et meil vahel liiga suured ja äkilised plaanid tekivad, ei laabu meie käes igakord asjad just hiilgavalt. Aga see-eest lõbusalt. 
Tänane plaan oli meil teha lastega magustoitu riivleivast ning kohupiimast. Lapsed laulma suunatud, alustas Reet riivleiva röstimist. Pole ju raske töö. Mingil hetkel oli maja lärmi täis, tuletõrjesignaal undas üle terve meie lasteaia maja. Õpetajad torkasid huvitatult oma pead koridori uste vahelt välja ja siis lehvitas Reet mööda koridori tõtates oma käsi, et "minu süü, mul läks leib ahjus kõrbema!" Vaat nii. Igatahes lastega rühma naastes võttis meid tõesti vastu kõrbehais, ninad olid meil kirtsus, kuid kogu asi tegi palju nalja.
Magustoit meil tegemata ei jäänud, sai uus ports röstitud.
Aga kõik muu töö, mida laste harimiseks igapäevaselt teeme, (häälimine, hulkade moodustamine, numbrite ja tähtede õppimine jne.), jäi seekord tahaplaanile. Täna me maitsesime ja sõime ohjeldamatult erinevaid piimatooteid. Lastel oli maitseelamusi täis päev. Kuna iga teine piimatoode osutus magusaks ja lapsed on oma loomult ju maiasmokad, siis võis ju aimata, kui vahvaks see kõik nende jaoks osutus. Jogurt, joogijogurt, keefir, jäätis, vahukoor...
 Jänksi joogijogurti pudeli peal on kirjas, et "rapsuta pudelit 30 sek". Nii nägi see meie meelest välja Loore esituses. Teised loendasid 30-ni. Loore ema võiks kodus Loorelt kordusesitust paluda. See oli vahva:)
                                        viimasegi tilga püüdsid lapsed kätte saada
                                                      selline oli "mmmm-nägu"
                                              vahukoor
Magustoidu valmistasime kõik koos ja igaüks eraldi. Koos segasime kohupiima hapukoorega ja igaüks tõstis kihiti omale pokaali sisse riivleiba, õunamoosi, kohupiima ja jälle riivleiba, õunamoosi ja kohupiima ja lõpuks kaunistuseks veel riivleiba. Asi töötas nagu konveieril ümber ümmarguse laua :)




                                                         selline tulemus

Väga maitsev oli! Proovige.

No comments:

Post a Comment