Monday, March 30, 2015

SÖÖME USINALT SIBULAT

Meie aknalaual on sibulakasvatus. Selline mõnus ja natuke kibedavõitu vitamiinilaks. Kusjuures lapsed on väga tublid tarbijad.



Thursday, March 26, 2015

NÄITEMÄNGUPÄEV

Näitemängupäev oli täna väga tore! Algul jooksis saalis ringi kangesti ähmi täis jänes, kes olla kuulnud, et meil jagatakse teatripreemiaid ja tema tahab ka! Rebane siis palus tal veidi tantsida ja laulda. Ega see jänes, olgem ausad, kõige andekam just ei olnud...... Karu oleks justkui kõrva peale astunud... ja tantsis kohmakalt nagu elevant.... Otsustasid siis ühiselt, et parem annavad esinemisjärje meie lasteaia lastele. See oli neil hea mõte:), sest lapsed olid juba põnevil, kõik soovisid esineda. Meie olime selgeks õppinud Kakukese muinasjutu, mille esitamine tuli meil toredasti välja . Lapsed olid tublid!






Tuesday, March 17, 2015

SASKIA SÜNNIPÄEV vol2

Täna sai väikese Saskia sünnipäev meie rühmas tõeliselt vahvalt peetud. Sellist üllatuslikku kommivalmistamiskursust (nii pikk sõna sai:) pole meil veel olnud. Alguse sai see nõnda, et Saskia ema Mariin küsis, kuidas meil rühmas kombeks- kas peetakse ka tagantjärgi lapse sünnipäeva? Õpetajana sai tagasihoidlikult vastatud, et see on nii, kuidas endal soov on, ei pea just. Kui Mariin siis oma mõtted avaldas, mis tal muidu plaanis oleks olnud, kui Saskia poleks haigestunud, sai sellele hakkajale emale ausalt hingelt öeldud, et sellise asja peale ma küll ei oleks vastanud, et pole vaja tagantjärgi pidada. Muidugi on vaja ja ootame põnevusega.
Täna Mariin tuli ja ladus esmalt lauale väga huvitavaid asju- datlid, kookosrasv, maapähklivõi, õietolm, kookoshelbed, kõrvitsaseemned, Saaremaa vanaema poolt korjatud ülemerepohlad jne.
Tegu ise ei olnud sugugi lihtne. Lapsed pingutasid tükkideks lõikuda datleid ja ilmnes, et isegi šokolaadi tükkideks murdmisel oli väikest musklit vaja.
Valmisid aga tõelised hõrgutised. Need muffinivormis olevad koogid olid vägavägaväga maitsvad ja kommid, mis said veeretatud nii kookoshelvestes kui õietolmus..... Sõime täna hõrgutisi!!!
Aitäh, Mariin, sellise vahva üllatuse eest!















Tuesday, March 10, 2015

PALJU ÕNNE, REET!

Reedal oli SUUUR sünnipäev. Täna jõudis ta selle suure peoga ka meieni. Lapsed nii ootasid juba. Sel aastal oleme püüdnud lastes juurutada kommet pühadeks ja sünnipäevadeks õnnitluskaarte joonistada. Kõik olid usinalt ametis. Laura-Liisa oli uhke pildi kodus valmis joonistanud ning Kermo teatas hommikul, et tal on kingituseks ("ise ostsin") pulgakomm.
Reet saabus- ilus ja särav! Poisid näitasid oma eile õpitud värsket oskust tüdrukuid kiita. Kristo oli juba koridoris vastas ning teatas, et "sa oled nii ilus". Armas!
Sünnipäevalaulu peale tegime Reedale ühe suure puntrakalli ja siis kaevusid väikesed käed kommikaussi.




Monday, March 9, 2015

MEIE ILUSAD TÜDRUKUD LOORE, SASKIA JA LAURA-LIISA

Täna me jõudsime palju.
Meil oli poistega ammu salajutud räägitud ja nõu peetud. Täna päev oli tüdrukutele eriline. Loore, Laura-Liisa ja Saskia saabusid pidukleidid seljas ja lemmiknukud süles. Küll oli ilus ja armas. Õpetasime poisse, et seda külluslikku ilu peab ikka märkama ja kiitma. Ja nii meie väiksed mehepojad kordasidki, et "sa oled väga ilus" ja "sul on ilus kleit". Selgus, et Saskia kleit oli veel vanaema omaõmmeldud. Tegime ka väikese nukututvustuse. Laura-Liisa nuku nimeks on Kindake, Saskia nuku nimi on Emma, Leal oli kaasas väga vana ja armas nukk, kelle nimi ilmselt on Malle või Tiiu (ta täpselt enam ei mäleta neid ammuseid aegu, mil nukuga sai mängitud). 
                                   Loore, Laura-Liisa ja Saskia
                                                                 nukunäitus

Salaja sai poistega tüdrukutele õpitud väike luuletus.

Juba eile õhtust saadik
on üks asi meeles-
tüdrukud teil kalli-kalli
täna rõõmsalt teeme.

Ja tegidki meie poisid tüdrukutele kallisid täpselt niipalju, et kõik tegid kõigile. Arvutage ise, kui on teada, et poisse oli meil täna 8. See nägi välja üks tõeline kallitants. Kõige selle käigus kinkisid poisid tüdrukutele isetehtud kingitused. Kevadised lumikellukesed.



Aga üllatusi oli meil veel varuks. Selleks, et salaja toimetada, oli vaja meil Loore, Saskia ja Laura-Liisa kuskile ära saata. Usaldasime nad Marge hoolsa silma alla. Ise aga hakkasime lauda katma ja jäätisekokteili valmistama. Aitäh poiste emadele ja isadele, kes meile seejuures toorainega abiks olid.
Oleks Te vaid näinud, kui tõsiste nägudega poisid asja kallale asusid. Kermo avas kommipakke ja sättis kommid alusele nii, et need kaunilt välja näeksid. Oliver oleks hea meelega kõigist asjadest korraga kinni haaranud, kui see vaid võimalik oleks olnud. Marek, Raian, Jarko ja Henry olid tublid mikseri hoidjad, Kristo oli puuviljakausi juures kõva abiline ja klaaside ja kõrte lauale asetamisel tekkis lausa käte rüselus.

                                                       nii ilus ja rõõmus sai

Ja siis saabus Marge teatega, et tüdrukud on kaduma läinud. Hetkeks saabus poiste hulgas tõeline vaikus. Ja veelgi hullem, nukud olla ka kadunud. Oeh! Koondasime oma mõtteid ja võtsime end kokku. Läksime tüdrukuid otsima. Marge toas laua all ei olnud, naabrite riidekappides ei olnud. Leidsime nad meie loodustoast papagoidele, kaladele ja deegudele seltsi pakkumast. 

Poisid palusid viisakalt tüdrukud pidulauda ja küll oli ikka hea see jäätisekokteil....


VÕIMLEMAS

Lapsed tegid täna võimlemistunnis põnevaid asju.
           Raian ja Jarko ronisid mööda köit nagu ämblikud pea laeni välja.






PALJU ÕNNE, SASKIA

Täna saabus üle pika aja lasteaeda meie väike Saskia. Kuna tüdruk oli vahepeal saanud viie aastaseks siis võtsime aga tooli ringi keskele ja laulsime rõõmsalt talle sünnipäevalaulu, tõstsime viis korda õhku ja kallistasime täpselt nõnda palju kordi, kui meid teisi leidus. 
Oma sünnipäevakingituste kohta ütles Saskia, et "ta sai neid meeletult palju aga ta ma ei taha seda teile öelda" :)
Hiljem õues kahesilmajuttu puhudes selgus siiski, et kingitusteks oli mitu raamatut (Lote, Laura lood jne.), lisaks veel Lote dressipluus ja särk.